Kako isključiti Bixby u mobitelima Samsung?

Kao svaki glasovni interfejs, Bixby nije potreban svima. Neke osobe uopće ne žele koristiti glasovnog pomoćnika, dok druge preferiraju Google asistenta. Bez obzira u koju grupu spadate, vjerojatno se pitate kako isključiti Bixby na Vašem pametnom telefonu. Ispod ćemo Vas uputiti na to ovisno od modela Samsunga koji posjedujete.

Što je Bixby i Samsung Daily?

1. Kako isključiti Bixby u mobitelima Samsung?

Bixby je glasovni asistent u uređajima brenda Samsung, koji u najnovijim pametnim telefonima Samsung zove se Samsung Daily. On je dostupan u pametnim telefonima od modela Samsung Galaxy S8. Od tada se koristi u svim najvažnijim modelima i pametnim telefonima srednje klase (neki modeli iz serije A). Asistentu se mogu postavljati različita pitanja, na primjer o aktualnom vremenu ili o drugim informacijama koje su dostupne na webu. On također omogućava verbalnu konfiguraciju pametnog telefona: navijanje sata, uspostavljanje odlaznih poziva ili pisanje SMS poruka.

Nekim vlasnicima mobitela Samsung nije potrebno koristiti glasovnog asistenta. Funkcija Bixby zna biti izuzetno naporna zbog posebne tipke, koja je dostupna na mnogim mobitelima, koja smjesta aktivira asistenta kada je slučajno pritisnete. Ova tipka se obično nalazi blizu tipki za podešavanje glasnoće ili zamjenjuje tipku za uključivanje, pa ih je lako pomiješati. Ispod Vam prezentiramo upute kako isključiti Bixby u različitim modelima Samsung.

Kako isključiti Bixby u Samsungu Galaxy Note 10 i Galaxy S20, i novijim pametnim telefonima?

2. Kako isključiti Bixby u mobitelima Samsung?

Da biste potpuno isključiti Bixby u telefonima Samsung Galaxy Note 10, Samsung Galaxy S20 i novijim, trebate promijeniti 3 različite postavke: funkciju tipke koja aktivira asistenta, glasovnu aktivaciju i glavni zaslon Bixby, koji se pojavljuje pomicanjem prsta ulijevo od glavnog zaslona. U prvom redu deaktivirajte tipku koja uključuje asistenta.

1. Uđite u postavke mobitela.

2. Izaberite Napredne funkcije

3. Isključite sve funkcije koje aktiviraju Bixby.

4. Pritisnite bočnu tipku.

5. Isključite duplo pritiskanje ili mu dajte drugu funkciju koja nije aktivacija Bixby.

6. Promijeniti opciju „Pritisni i pridrži radi isključivanja izbornika“.

Sada je vrijeme da isključite ostale funkcije koje aktiviraju glasovnog asistenta. One se tiču buđenja glasovnog asistenta i drugih vidova glasovne komunikacije sa Bixby.

1. Otvorite postavke pametnog telefona.

2. Izaberite lupu u desnom, gornjem uglu zaslona.

3. Upišite „Bixby“ i izaberite karticu Bixby Voice.

4. Dodirnite ikonicu zupčanika u desnom, gornjem uglu da biste izabrali postavke Bixby Voice.

5. Izaberite funkciju „Automatsko slušanje“ i promijenite njezin režim rada za „Nikada“.

6. Kucnite funkciju „Glasovno buđenje“ i isključite funkciju buđenja naredbom „Hi, Bixby“.

7. Isključite opciju „Koristi kada je mobitel blokiran“.

8. Isključite „Diktiranje Bixby“.

9. Isključite marketinške obavijesti.

10. Pređite na glavni zaslon pametnog telefona. Pritisnite i pridržite ga da biste otišli na konfiguraciju widgeta. Pomaknite ulijevo i isključite funkciju Samsung Daily.

Kako isključiti Bixby u pametnim telefonima Galaxy S8, Galaxy S9 i Galaxy S10 s Androidom 9 ili 10?

Stariji modeli pametnih telefona ne dopuštaju potpuno isključivanje glasovnog asistenta Bixby. Većinu funkcija je moguće deaktivirati, ali tipka Bixby će ostat stalno aktivna. Moguće je pak promijeniti njezin rad u dupli klik. Tako se možemo „otarasiti“ slučajnog uključivanja Bixby u mobitelima Samsung Galaxy S8, S9 I S10

1. Uključite postavke mobitela.

2. Dodirnite ikonicu lupe u desnom, gornjem uglu zaslona.

3. Upišite „Bixby“ i izaberite „Informacije o aplikaciji Bixby Voice“.

4. U desnom, gornjem uglu zaslona dodirnite ikonicu postavki u vidu zupčanika.

5. Izaberite funkciju „Automatsko slušanje“ i označite „Nikad“.

6. Kucnite „Glasovno buđenje“ i isključite buđenje naredbom „Hi, Bixby“.

7. Isključite opciju „Koristi kada je mobitel blokiran“.

8. Isključite diktiranje Bixby.

9. Kucnite funkciju „Tipka Bixby“ i promijenite njezin rad u dupli klik.

10. Isključite marketinške obavijesti.

11. Pređite na glavni zaslon pametnog telefona. Pritisnite i pridržite da biste otišli na konfiguraciju widgeta. Pomaknite ulijevo i isključite Bixby Home ili Samsung Daily (u novijim verzijama interfejsa).

provjeri to Maskice za mobitel

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.