Kako povećati glasnoću razgovora na mobitelu?

Ne čujete svog sugovornika dovoljno glasno da biste ga razumjeli? Ili je on možda toliko glasan da ga osim Vas čuju svi u Vašem okolišu? Najbolje je podešavati glasnoću razgovora u mobitelu prema potrebi, za vrijeme trajanja poziva. Mijenjajte je ovisno od okoliša u kojim se nalazite i kvalitete mikrofona u mobitelu koji koristi Vaš sugovornik. Kako to uraditi na pametnim telefonima najpopularnijih brendova?

Kako povećati glasnoću razgovora na uređaju Huawei?

1. Kako povećati glasnoću razgovora na mobitelu?

Promjena glasnoće razgovora u pametnim telefonima Huawei moguća je i tijekom aktivnog poziva, i nakon njegovog završetka.

1. Otvorite postavke mobitela.

2. Izaberite kategoriju „Zvuk i vibracije“

3. Kucnite opciju „Prikaži više“ ispod traka za podešavanje zvona, obavijesti i alarma.

4. Pametni telefon će prikazat dvije dodatne trake za podešavanje zvuka u medijima i tijekom poziva.

5. Pomaknite klizač „Pozivi“ do zadovoljavajuće razine, na primjer do polovine.

Možete također promijeniti glasnoću razgovora za vrijeme trajanja poziva. Tada odmaknite mobitel od lica i pritisnite gornju tipku za podešavanje glasnoće, koja se nalazi sa strane kućišta pametnog telefona. Na zaslonu će se prikazat mali klizač – ako ga pomaknete prema gore, povećat ćete glasnoću razgovora na uređaju Huawei. Možete također pridržati tipku za povećavanje glasnoće.

Kako povećati glasnoću razgovora na mobitelu Samsung?

2. Kako povećati glasnoću razgovora na mobitelu?

Najjednostavniji način da se poveća glasnoća razgovora na mobitelu Samsung jeste upotreba tipke za podešavanje glasnoće sa strane kućišta pametnog telefona za vrijeme trajanja poziva. Kada pritisnete tipku, možete gledati kako raste traka za glasnoću koja se prikazuje na zaslonu uređaja. Kao alternativa, možete također pritisnuti tipku jednom pa pomaknuti prstom traku za glasnoću, koja je na taj način aktivirana na zaslonu.

Ako želite promijeniti glasnoću razgovora u mobitelu Samsung prije uspostavljanja poziva:

1. Pritisnite tipku za glasnoću na kućištu pametnog telefona.

2. Pametni telefon će prikazat traku za glasnoću medija. Povucite vodoravnu crtu u dnu trake da bi se prikazale trake za glasnoću ostalih kategorija.

3. Pronađite kategoriju „Pozivi“ i pomaknite traku za glasnoću do razine koja Vas zadovoljava.

Još jedan način povećavanja glasnoće za vrijeme razgovora na mobitelu Samsung je upotreba glavnih postavki pametnog telefona:

1. Otvorite postavke svog mobitela.

2. Izaberite kategoriju „Zvuk i vibracije“

3. Promijenite postavke glasnoće poziva pomicanjem trake za glasnoću do određene razine.

4. Možete označiti opciju „Koristi tipke za glasnoću za medije“.

U nekim modelima mobitela Samsung moguća je također upotreba opcije „Ekstra glasnoća“. Pa ako ste pomoću tipke na kućištu pomakli traku za glasnoću prema maksimum:

1. Kucnite na pametnom telefonu tri uspravne točke koje znače više opcija za glasnoću.

2. Označite funkciju „Ekstra glasnoća“.

3. Izaberite kategoriju „Postavke“.

4. Skinite oznaku sa funkcije „Redukcija buke“

Sada za vrijeme trajanja poziva možete čuti svog sugovornika znatno glasnije nego prije.

Kako povećati glasnoću razgovora u mobitelu Xiaomi?

3. Kako povećati glasnoću razgovora na mobitelu?

Slično gorespomenutim pametnim telefonima koji rade u operativnom sustavu Android, i u mobitelu Xiaomi možete povećati glasnoću razgovora pomoću vanjskih tipki za glasnoću. Možete također ući u postavke zvuka na mobitelu, pronaći kategoriju „Pozivi“ i pomaknuti klizač glasnoće na razinu koji želite. Pa ipak se neki vlasnici mobitela Xiaomi suočavaju sa problemom nedovoljne glasnoće tijekom razgovora čak kada su maksimalno podigli razinu zvuka. Razlog tome može biti situacija u kojoj je regija u postavkama mobitela druga nego Hrvatska, a da su u njoj drugačiji propisi po pitanju razine glasnoće koja je sigurna za sluh. Da biste provjerili ovu metodu:

1. Otvorite postavke mobitela.

2. Upotrijebite lupu u postavkama i u nju upišite „Regija“.

3. Otvorite kategoriju „Regija“ i promijenite je u „Hrvatska“ ili druga zemlja u kojoj boravite.

4. Ako je zvuk i dalje slab, možete promijeniti regiju za drugu nego što je trenutačno označena.

Kako povećati glasnoću razgovora u iPhoneu?

4. Kako povećati glasnoću razgovora na mobitelu?

Za vrijeme trajanja telefonskog poziva možete upotrijebiti tipke za glasnoću koje se nalaze na kućištu Vašeg iPhone’a. Radi povećavanja glasnoće razgovora na iPhoneu, pritisnite gornju tipku za glasnoću i pridržite je dok razina glasnoće ne bude zadovoljavajuća. Možete također pitati glasovnog asistenta Siri da poveća glasnoću. Ako želite sačuvati glasnoću razgovora na nepromjenljivoj razini:

1. Otvorite postavke iPhonea.

2. Izaberite kategoriju „Zvuci i haptika“.

3. Isključite opciju „Mijenjaj tipkama“.

Očistite zvučnik na mobitelu

Ako Vaš pametni telefon i dalje nije dovoljno glasan za vrijeme trajanja razgovora, pokušajte očistiti njegov zvučnik. Ne zaboravite pak da trebate biti oprezni. Trebat će Vam kist srednje čvrstine ili čista i suha četkica za zube. Savjetujemo da ne koristite tvrde i oštre predmete kao što su čačkalice. U slučaju velike prljavštine možete uporabiti izopropanol. Prvo očistite zvučnik mobitela suhim kistom, brisanjem nakupljene prljavštine kružnim pokretima. Ako se pokaže da to nije dovoljno, stavite kraj kista u izopropanol. Nemojte pak staviti sredstvo za čišćenje izravno na zvučnik. Ako želite propuhati zvučnik, koristite za to isključivo komprimirani zrak. Para iz Vaših usta može rezultirati zadržavanjem vlage unutar mobitela i njegovim oštećenjem.

maskice za mobitele proverjeri ih

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Ocjena: 4.00 / 5.0 (10)
Vaša ocjena
Please select one of each of the ratings above.