Kako prenijeti brojeve s telefona na SIM karticu?

Spremanje brojeva na SIM karticu je jedan od načina na koji možete zaštititi svoje kontakte kada prelazite sa starog na novi telefon. Kako to učiniti brzo i učinkovito? Savjetujemo!

Spremanje kontakata na SIM karticu (Android)

Kako prenijeti brojeve s telefona na SIM karticu? Android

Za prijenos brojeva s telefona na SIM karticu, dovoljno je otvoriti Kontakte, a zatim među opcijama naći karticu „Uvezi/Izvezi“ >> „Izvezi na SIM“. Za spremanje brojeva na novi telefon, radnju treba izvesti na isti način s tom razlikom da na zadnjem koraku treba odabrati funkciju „Uvezi na SIM“.

Izvoz i Uvoz brojeva na SIM karticu ipak nije jedini način da se prenesu kontakti s jednog telefona na drugi.

Ako na pametnom telefonu s Androidom imamo Google račun i aktiviranu opciju „Automatski sinkroniziraj podatke“, svi naši kontakti automatski se spremaju u oblak. Dovoljno je prijaviti se na Google račun na novom pametnom telefonu, a telefon će onda sam preuzeti podatke spremljene na račun.

Kontakti se na novi telefon mogu prenijeti i putem Bluetootha, o čemu smo pisali u članku.

Spremanje kontakata na SIM karticu (iOS)

Kako prenijeti brojeve s telefona na SIM karticu? iOS

Korisnici Apple uređaja nemaju mogućnost spremanja kontakata na SIM karticu jer proizvođač nije predvidio tu mogućnost. Filozofija tvrtke pretpostavlja drugačije interakcije korisnika sa svojim podacima – preko usluga iCloud i iTunes.

Spremanje kontakata na SIM karticu je učinkovit način da sačuvaš svoje podatke za buduću upotrebu. To ipak nije jedina metoda prenošenja podataka s telefona na telefon. Proizvođači su sve više usmjereni na nova rješenja, povezana s čuvanjem i prenošenjem podataka u oblak.

Maskice za mobitele provjeri ih

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.