Kako prenijeti stare poruke s WhatsAppa na novi telefon?

Osobe koje su korisnici platforme WhatsApp, a kupile su novi pametni telefona, sigurno se pitaju kako prenijeti stare poruke na novi telefon. Na svu sreću zamjena pametnog telefona ne znači i gubitak starih poruka. U nastavku predstavljamo kratki vodič kako uvesti stare poruke na novi uređaj.

Instalacija WhatsAppa na novi telefon

Za razliku od drugih popularnih platformi za komunikaciju, nakon instalacije na novi telefon i upisivanja istog telefonskog broja prilikom prijave, WhatsApp neće automatski prikazati povijest poruka niti stari popis kontakata. Stoga treba napraviti sigurnosnu kopiju na starom modelu telefona. Razgovori i kontakti mogu se pohraniti ili na Google račun korisnika, ili u memoriju pametnog telefona.

Prijenos starih poruka iz WhatsAppa putem Google računa

1. Kako prenijeti stare poruke s WhatsAppa na novi telefon?

Ako na svojem novom telefonu želimo imati uvid u stare poruke iz aplikacije WhatsApp, prvo moramo napraviti sigurnosnu kopiju na starom telefonu. Za to možemo upotrijebiti Google disk. Dovoljno je otvoriti WhatsApp aplikaciju i u postavkama aplikacije odabrati odjeljak „Razgovori“ i opciju „Sigurnosna kopija“. Tu možemo odabrati opciju stvaranja sigurnosne kopije na Google disk. To je jednostavno rješenje, jer većina nas posjeduje Google račun (pogotovo svaki vlasnik pametnog telefona s operativnim sustavom Android). Kopiranje podataka u oblak sigurnije je od svih drugih opcija kopiranja podataka na fizički nosač podataka.

U postavkama sigurnosne kopije WhatsApp može se odabrati svakodnevno sigurnosno kopiranje podataka. To je praktično rješenje jer ne treba stalno misliti na kopiranje poruka. Treba dodatno odabrati opciju korištenja isključivo Wi-Fi mreže, kako ne bi došlo do nepotrebnog gubitka mobilnih podataka.

Nakon stvaranja sigurnosne kopije WhatsApp poruka na Google račun, treba preuzeti i pokrenuti aplikaciju na novom pametnom telefonu. Zatim se treba prijaviti pomoću istog broja telefona i potvrditi svoj identitet pomoću SMS koda. Nakon ispravne prijave, aplikacija bi sama trebala otkriti sigurnosnu kopiju na Google disku. Tada će se pojaviti obavijest s pitanjem želite li kopiju oporaviti.

Oporavak sigurnosne kopije WhatsApp poruka s mikro SD kartice

2. Kako prenijeti stare poruke s WhatsAppa na novi telefon?

Ako ne želiš poruke iz aplikacije WhatsApp pohraniti na svoj Google račun, možeš također sigurnosnu kopiju pohraniti na telefon. Stoga, sigurnosnu kopiju treba pohraniti na mikro SD karticu prije zamijene pametnog telefona. Imaj na umu da u tom slučaju tu memorijsku karticu treba imati i u novom telefonu. U zadnje vrijeme neki najnoviji pametni telefoni imaju toliko veliku unutarnju memoriju da njihov proizvođač uopće nije predvidio utor za memorijsku karticu.

Nakon stvaranja sigurnosne kopije WhatsApp poruka na mikro SD kartici, umetni karticu u utor za memorijsku karticu na novom pametnom telefonu. Nakon pokretanja, aplikacija WhatsApp bi sama trebala oporaviti razgovore i kontakte.

Maskice za mobitele provjeri ih

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.