Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

Osobama koje su kupile ili namjeravaju kupiti zaštitnu foliju za svoj pametni telefon, koristit će vodič o tome kako pravilno zalijepiti foliju na zaslon telefona. Lijepljenje polikarbonatne folije na ekran telefona nije komplicirani postupak, međutim ipak zahtjeva preciznost. Objašnjavamo kako to učiniti brzo i pravilno te kakvu zaštitu jamči takav pribor.

1. Treba voditi računa o čistoći mjesta na kojem ćeš provoditi postupak. Obriši prašinu s radne površine te operi ruke kako na zaslonu ne bi ostali otisci prstiju. Zatim, pripremi krpicu od mikrovlakana za brisanje naočala.

1. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

2. Krpicom od mikrovlakana temeljito očisti zaslon pametnog telefona. To je iznimno važno, jer čak i sitne nečistoće mogu uzrokovati nastanak balončića zraka ispod folije. Nakon čišćenja zaslona, izbjegavaj zaslon dodirivati prstima.

2. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

3. Zatim, pripremi foliju koju želiš nalijepiti na zaslon telefona.

3. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

4. Sljedeći korak je odljepljivanje prvog sloja sa zaštitne folije. Osobe koje su kupile univerzalnu polikarbonatnu foliju moraju je prije lijepljenja izrezati na odgovarajuću veličinu zaslona pametnog telefona. U tome pomaže predložak, koji treba preuzeti s web stranice proizvođača pomoću koda koji se nalazi na foliji. Nakon preuzimanja, predložak treba ucrtati na foliju.

4. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

5. Kada korak broj 4. bude izvršen, foliju treba postaviti uz telefon, pažljivo usklađujući linije njezinih rubova s rubovima zaslona.

5. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

6. Ovako usklađenu foliju zatim treba zalijepiti na zaslon pametnog telefona.

6. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

7. Zatim, treba ravnomjerno pritiskati prednju stranu telefona krpicom od mikrovlakana te pregledati postupak lijepljenja.

7. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

8. Ako su se unatoč nastojanjima stvorili balončići zraka, foliju možete pažljivo odlijepiti, a zatim je ponovo zalijepiti i pokušati „istisnuti“ zrak ispod folije.

8. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

9. Sljedeći korak je uklanjanje svih malih balončića zraka ispod folije pritiskanjem prednje strane zaslona.

9. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

10. Ako folija sadrži prednji zaštitni sloj, taj sloj treba ukloniti.

10. Kako staviti zaštitu foliju na telefon?

11. I gotovo!

Kakvu zaštitu tvojem telefonu pruža folija?

Kada je folija već zalijepljena na telefon, vrijedi odgovoriti na pitanje od kakvih oštećenja folija štiti, a od kakvih ipak ne može zaštiti pametni telefon. Uz to, treba spomenuti i njezine karakteristike. Na taj ćemo način znati kako koristiti naš telefon. Jedna od prednosti zaštitne folije je ta da je tanka i gotovo nevidljiva nakon primjene. Uz to ima i mat površinu, zahvaljujući kojoj otisci prstiju neće biti vidljivi. Kvalitetne polikarbonatne folije otporne su na stine ogrebotine i prikrivaju postojeće male ureze na zaslonu. Ipak, ne pružaju zaštitu u slučaju većih ogrebotina te oštećenja zaslona uzrokovana padom telefona. Osobama koje su zaštitile svoj pametni telefon folijom, savjetujemo da izbjegavaju kontakt oštrih predmeta s površinom zaslona (npr. „opušteno“ spremajući telefon u ruksak ili torbicu).

Prednost folije je ta što štiti telefone sa zakrivljenim zaslonom. Takav proizvod je folija 3MK arc koja štiti cijelu površinu zaobljenog i zakrivljenog zaslona. Alternativa zaštitnim folijama su temperirana stakla i folijo-stakla koje štite od većih oštećenja. Za potpunu zaštitu pametnog telefona, preporučamo i dizajnerski etui s iznimnim uzorcima, koji ne samo da će zaštiti telefon od oštećenja, već će mu pružiti i zanimljiv izgled.

Zaštitne folije i stakla provjeri ih

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.