Kako uključiti mobitel bez tipke Power

Pokvarena tipka na mobitelu ne mora nužno značiti da je morate smjesta zamijeniti. U današnjem članku Vas savjetujemo kako uključiti i koristiti mobitel na kojem se pokvarila tipka za uključivanje.

Kako uključiti mobitel bez tipke Power? Savjeti:

1. Kako uključiti mobitel bez tipke Power

1. Zamijenite pokvarenu tipku za uključivanje tankim predmetom.

Ako je tipka za uključivanje otpala s vašeg mobitela, možete je zamijeniti tako što ćete pritisnuti otkrivenu „gumicu“ čačkalicom ili pribadačom. Ako problem nije samo u vanjskom dijelu tipke, čitajte dalje.

2. Priključite mobitel na USB ulaz računala. 

U slučaju nekih mobitela uređaj će se tako uključiti automatski.

 

3. Uporabite odgovarajuću kombinaciju tipki i priključite mobitel na USB računala.

Ako vam priključivanje na USB računala nije pomoglo, pokušajte ovako: Pritisnite istovremeno obje tipke za podešavanje glasnoće (Volume Up i Volume Down). Zatim, dok držite gore navedene tipke, priključite mobitel na USB ulaz računala. Ako Vaš telefon ima posebnu tipku Home, pritisnite je i pridržite jednu minutu. Ako je nema, pridržite samo tipke za podešavanje glasnoće. Nakon jedne minute pustite sve tipke.

Ako se zaslon uključi, na njemu ćete vidjeti naredbu: Uključi / Uključi ponovo (reboot system now). Odaberite je kako biste uključili mobitel.

Kako dalje koristiti mobitel na kojem ne radi tipka Power?

Ako ste uspjeli uključiti mobitel, možete sada podesiti drugu tipku za preuzimanje funkcije tipke za uključivanje. Za to trebate preuzeti aplikaciju Power Button to Volume Button. Zahvaljujući tom programu mobitel će se uključivati tipkom za glasnoću umjesto tipke za uključivanje. Pa ipak, dok koristite tu aplikaciju, morate uzeti u obzir da će ona povećati potrošnju energije na vašem pametnom telefonu.

Možete također preuzeti program Gravity Screen. S njim će se zaslon automatski uključivati svaki put kada uzmete svoj mobitel u ruku ili ga izvadite iz džepa. Ako ga opet stavite u džep ili ostavite na površini, aplikacija će isključiti zaslon.

Program koristi za svoj rad senzore ugrađene u mobitel - žiroskop i akcelerometar. Zahvaljujući njima aplikacija prepoznaje koristite li trenutno svoj mobitel ili ne (vidi još: za što služe senzori u mobilnim uređajima?).

Nadamo se da su Vam ovi savjeti pomogli riješiti problem i da možete sada unatoč kvaru neometano koristiti svoj pametni telefon.

Maskice za mobitele provjeri ih
Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.