Kako uključiti pedometar u mobitelu?

Ako želite povesti računa o fizičkoj aktivnosti, vrijedi svakodnevno nadzirati svoj broj koraka. Ne morate kupovati smartwatch specijalno u ovu svrhu – dovoljan je mobitel nove generacije. Većina pametnih telefona može brojati korake za vrijeme hoda, trčanja ili druge fizičke aktivnosti korisnika. Mnoge od njih imaju namjenske aplikacije koje ne treba preuzimati ili instalirati. U današnjem članku ćete saznat kako uključiti pedometar u mobitelu.

Zašto je dobro koristiti pedometar?

1. Kako uključiti pedometar u mobitelu?

Sjedeći način života nije koristan za zdravlje i može Vas predodređivat za mnoge buduće bolesti, kao što su pretilost ili šećerna bolest. Svaki dan treba povesti računa o optimalnoj količini kretanja, za što nas pedometar u mobitelu može dodatno motivirati. Aplikacija, koja je jednostavna za upotrebu, broji korake koje ste napravili u društvu pametnog telefona. Ona ih pohranjuje u svoju memoriju i daje korisniku pristup statistikama koje se tiču zadnjeg tjedna, mjeseca pa čak i godine. Većina suvremenih, pametnih telefona prikazuje broj koraka u tekućem danu na traci zaslona. Vrijedi pak proučiti i samu aplikaciju koja je odgovorna za pedometar. Obično u njoj je moguće npr. odrediti cilj u vidu konkretne distance koju želite preći svaki dan.

Kako uključiti pedometar u Xiaomi?

Mobiteli marke Xiaomi imaju brojač koji se zove Mi Steps Tracker ugrađen u svoj sustav MIUI. U slučaju pametnih telefona novih generacija pedometar prikazuje korake napravljene istog dana, ali ih i pretvara u potrošene kalorije, distancu koju ste prešli i vrijeme koje ste posvetili fizičkoj aktivnosti. U Mi Steps Trackeru možete postaviti Vaš dnevni cilj u vidu broja koraka koje trebate preći, npr. 8 tisuća koraka koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija. Ako Vaš pametni telefon ne broji korake:

1. Otvorite Asistenta MIUI.

2. Na prikazanoj listi pronađite pedometar Mi Steps Tracker.

3. Kucnite aplikaciju da biste potvrdili njezino preuzimanje.

4. Nakon završenog preuzimanja kucnite na tipku „konfiguracija“

5. Pedometar je spreman za upotrebu.

Kako uključiti pedometar u mobitelu Samsung?

Samsung Health. Osim pedometra ona također omogućava nadzor sna, težine, ima brojač kalorija te mikro i makroelemenata u ishrani. Možete je sinkronizirati s dodatnom opremom Samsung, kao što je smartwatch. Da biste uključili pedometar neposredno u Samsung Health::

1. Otvorite aplikaciju.

2. Kucnite na polje dnevnog broja koraka.

3. Izaberite ikonicu postavki.

4. Kucnite opciju „Počni brojati korake“.

5. Od sada je pedometar na Vašem mobitelu u funkciji.

Kako uključiti pedometar u Huawei?

Slično gorespomenutim brendovima pametnih telefona i mobiteli Huawei koriste tvornički ugrađenu aplikaciju za brojanje koraka. U slučaju ovog brenda aplikacija se zove Zdravlje (Huawei Health) i dozvoljava također nadzor sna, težine, pulsa ili razine stresa. Možete u njoj koristiti menstruacijski kalendar. Ona se može također sinkronizirati sa dodatnom opremom Huawei i prikazivati parametre koje oni registriraju. Ispod objavljujemo pak kratke upute kako uključiti pedometar konkretno u mobitelu Huawei:

1. Pokrenite aplikaciju Zdravlje.

2. Pomaknite prstom prema gore i izaberite opciju „uredi“ u samom dnu.

3. Dodajte funkciju pedometra kucanjem na mali plus koji mu se nalazi uz bok.

4. Čestitamo! Vaš pedometar već radi.

Što činiti ako pedometar na mobitelu i dalje ne radi?

Ako Vaš brojač koraka, usprkos upotrebi gorespomenutih uputa, i dalje ne radi, možda aplikacija koja za njega odgovara nema potrebna dopuštenja. Možete to promijeniti:

1. Otvorite postavke pametnog telefona.

2. Izaberite kategoriju „Aplikacije“.

3. Pronađite i izaberite aplikaciju koja odgovara za pedometar: Mi Steps Tracker, Samsung Health ili Huawei Health.

4. Izaberite „Dopuštenja“ sa liste informacija o aplikaciji.

5. Dopustite aplikaciji pristup neophodnim funkcijama Vašeg mobitela.

6. Dodatno možete uključiti i obavijesti iz aplikacije, što će u slučaju nekih pametnih telefona omogućit na primjer prikaz koraka na blokiranom zaslonu.

Što činiti ako pametni telefon nema pedometar?

Ako imate stariji pametni telefon, u koji aplikacija za brojanje koraka nije tvornički ugrađena, to ne mora biti problem. Dovoljno je da Vaš mobitel ima akcelerometar koji mjeri linearno i kutno ubrzanje, da bi brojanje koraka bilo moguće. Tada možete preuzeti aplikaciju npr. iz Trgovine Play, kao što je StepsApp, Pacer ili Google Fit. Kada je instalirate, aplikacija će brojat Vaše korake čak ako zaslon mobitela nije aktivan. Ne zaboravite dati aplikaciji obvezna dopuštenja.

maskice za mobitele proverjeri ih

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.