Kako ukloniti ogrebotine sa zaslona osjetljivog na dodir?

Zasloni pametnih telefona često podliježu oštećenjima. Ako na zaslonu nije zalijepljena zaštitna folija ili temperirano staklo, to znači da je on u direktnom kontaktu s oštrim predmetima ili tlom. Zbog toga se na površini zaslona pojavljuju ružne ogrebotine. Što učiniti kada se pojavi takva situacija?

Kućni popravci

1. Kako ukloniti ogrebotine sa zaslona osjetljivog na dodir?

Na internetu postoji mnogo savjeta za kućni popravak ogrebotina na zaslonu pametnog telefona. Neki od njih su, na primjer, brisanje zaslona brusnim papirom i poliranje pastom za zube, odnosno tretiranje zaslona mješavinom dječjeg pudera i vode.

Nažalost, rukovanje pametnim telefonom na ovaj način može završiti vrlo loše po uređaj. Sve tekućine koje se zavuku u spoj kućišta i zaslona te prodru u unutrašnjost uređaja, mogu uzrokovati kratki spoj koji će oštetiti telefon. Brusni papir može još više oštetiti zaslon uređaja.

Paste za poliranje

U trgovinama opremom za mobilne telefone mogu se kupiti posebne paste za poliranje koje proizvođači reklamiraju kao čarobna sredstva za sve ogrebotine. Ove paste zapravo sadrže tvrde čestite koje bruse i ravnaju površinu zaslona do razine ogrebotine. Zahvaljujući tome ogrebotina će postati nevidljiva.

Nažalost prejako i predugo poliranje samo pogoršava situaciju, a dodatna poteškoća je što se zasloni osjetljivi na dodir kod pametnih telefona sastoje od nekoliko tankih slojeva. Ovi se osjetljivi slojevi lako mogu oštetiti brisanjem prilikom pokušaja popravka zaslona, a to može negativno utjecati na kvalitetu slike i razinu osjetljivosti na dodir.

Zaštitna oprema za zaslon s tehnologijom regeneracije Self-Heal

Ako su se na našem zaslonu pojavile ogrebotine, najsigurnije rješenje je kupovina zaštitne folije s efektom ispuna ili folio-stakla. Dodaci poljskog proizvođača 3MK uspijevaju maskirati postojeće ogrebotine na zaslonima pametnih telefona i učiniti kao da su prošli laganu regeneraciju.

Što više, savršeno će i ubuduće štititi zaslon uređaja. Kućišta su prozirna i ne utječu na kvalitetu emitirane slike. Također neće pogoršati funkciju dodira te će očuvati izvorni izgled uređaja.

Etui za telefon

Istini za volju, etui ne može poravnati postojeće ogrebotine na zaslonu, ali će sigurno spriječiti nastanak novih. U etuo trgovini dostupno je mnogo različitih maskica, na primjer silikonske, u stilu knjige ili preklopne koje će učinkovito štite ne samo kućište, već i zaslon uređaja.

Servis

Ako su ogrebotine na zaslonu pametnog telefona toliko velike ili vidljive da ih zaštitna oprema nije u stanju poravnati, treba se obratiti profesionalnom servisu. Servis će u zavisnosti od razine oštećenja zaslona ponuditi popravak ili zamjenu.

Maskice za mobitele provjeri ih

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.