Kako vratiti Messenger na mobitelu?

Ako jednom instalirate Messenger na mobitelu, zaporka će biti spremljena i ne morate je ponovo unositi tijekom daljnje uporabe aplikacije. Kao rezultat, ako duže vrijeme ne mijenjate mobitel, možete zaboraviti svoje podatke za prijavu na Messenger. Kod većine korisnika ovaj problem se javlja tek kada nabave novi pametni telefon. Što treba tada činiti kako biste vratili Messenger na mobitelu?

Kada može biti neophodno vratiti Messenger na mobitelu?

Kako vratiti Messenger na mobitelu?

Kao svaka aplikacija, prilikom prijavljivanja Messenger zahtijeva unošenje korisničkog imena i zaporke povezane s računom. Potrebno je unijeti ove podatke i nakon što ste se odjavili iz aplikacije, ako želite obrisati Messenger račun s mobitela ili ako instalirate Messenger na novom uređaju. Ponekad je to potrebno i u slučaju ažuriranja softvera ili brisanja cache datoteka iz aplikacije. Važno je ipak da spomenute radnje ne utječu na spisak kontakata ili povijest razgovora u Messengeru. Nakon što se prijavite, čak i na potpuno novom uređaju, oni će i dalje biti dostupni. Jedini način njihovog gubitka jest da ručno obrišete kontakte ili razgovore u aplikaciji.

Stari račun na Messengeru - kako ga vratiti? Dva načina

U slučaju da želite koristiti Messenger primjerice na novom mobitelu ili na pametnom telefonu koji ste vratili na tvorničke postavke, postupak je isti. Ako Messenger nije instaliran na pametnom telefonu od strane proizvođača, preuzmite ga s Google Play trgovine za mobitele s Androidom ili s App Storea za iPhone. Nakon završenog preuzimanja i instaliranja aplikacije, prikazat će se prozorčić za prijavu. Trenutno se možete prijaviti koristeći Vašu adresu e-pošte ili broj telefona. Postoje dakle dvije strategije za vraćanje starog računa na Messengeru.

1. Prijava s brojem telefona je lakša alternativa. U ovom slučaju kao zaporku možete upotrijebiti jednokratan kod, koji će Vam biti poslan na mobitel. Pa ipak ova opcija nije dostupna svima - ona je samo za korisnike koji su ranije dodali svoj broj telefona na Messenger račun. Ako ste jedan od njih, onda:

•  Odaberite opciju „Zaboravili ste lozinku?“.

•  Prikazat će se prozorčić u koji trebate upisati Vaš broj telefona ili adresu e-pošte. Upišite broj telefona (ne morate upisati pozivni +385)

•  Ako Vam kod ne stiže, upotrijebite opciju „Pošalji kod ponovo“.

• Kada upišete broj telefona, na njega će Vam stići SMS kod, koji će aplikacija automatski upisati u odgovarajuća polja. Ako Vaš pametni telefon ne podržava tu opciju, upišite kod ručno.

• Ako Vam SMS kod i dalje ne stiže, iako ste ga ponovo poslali, provjerite je li Vaš pametni telefon u dometu mobilne mreže te utvrdite da na njemu nisu blokirani pozivi s posebnih brojeva.

2. Korisnici Messengera, koji nisu spojili račun s brojem telefona, moraju upotrijebiti svoju adresu e-pošte za resetiranje zaboravljene zaporke. Tada se vrijedi sjetiti koju ste e-mail adresu koristili prilikom registracije. Većina nas ima račun na Messengeru više godina, a u međuvremenu se moglo dogoditi da ste promijenili Vašu adresu e-pošte.

• Upišite e-mail adresu koju ste upotrijebili tijekom registracije na Messenger.

• Aplikacija će na nju poslati jednokratan kod. Morate pak požuriti jer je za njegovo upisivanje predviđeno samo 25 sekundi. Nakon ovog vremena kod će isteći pa ćete morati generirati novi.

Što činiti kako biste vratiti Messenger na mobitelu? Sljedeći koraci

Neovisno o tome jeste li za vraćanje Messengera upotrijebili svoju adresu e-pošte ili broj telefona, u oba slučaja nakon ponovne prijave u aplikaciju vidjet ćete pitanje želite li se odjaviti s drugih uređaja. Možete to potvrditi ili odlučiti da ostanete prijavljeni, ako se ne želite opet morati prijavljivati na Messenger npr. na Vašem računalu. Automatska odjava je dobar izbor ako se bojite da neka neovlaštena osoba može imati pristup Vašem računu.

U zadnjem koraku vrijeme je da postavite novu zaporku za Vaš Messenger. Ona mora sadržavati najmanje 6 znakova. Važno je zapamtiti da će ista zaporka biti postavljena i na Vaš Facebook račun. Kako ne biste u budućnosti opet zaboravili zaporku, zapišite je npr. u Vašu bilježnicu ili na oblaku. Dok postavljate novu zaporku, obratite pozornost da se ne ponovi stara. Pošto je zaporka automatski skrivena, provjerite jeste li je ispravno upisali i utvrdite da ne sadrži npr. slovnu pogrešku. Možete vidjeti zaporku tako što ćete pritisnuti ikonicu oka koja se nalazi s desne strane.

Ako je na Vašem računu postavljena dvostruka provjera, Facebook će Vas pitati jeste li to Vi koji mijenjate zaporku, a na Vaš broj telefona će opet stići aktivacijski kod koji onda morate upisati. Nakon što se prijavite, možete spremiti podatke kako biste ugodnije koristili aplikaciju. Možete također potvrditi opciju pronalaženja kontakata na mobitelu u aplikaciji Messenger, što će Vam olakšati komunikaciju i dopustit će prijavu na Messenger pomoću broja telefona u budućnosti.

Kako provjeriti zaporku za Messenger na mobitelu?

Ako planirate nabaviti novi mobitel, možete prije toga provjeriti Vašu zaporku za Messenger. Messenger je dio Facebooka pa je zapravo dovoljno provjeriti zaporku za Facebook. Zahvaljujući tome ćete izbjeći komplikacije i nećete morati vraćati Messenger. Kako provjeriti zaporku za Messenger na mobitelu? Možete to napraviti samo ako ste spremili zaporku u preglednik. Da biste utvrdili je li Vaša zaporka za Facebook spremljena u preglednik, napravite sljedeće korake:

1. Otvorite preglednik Google Chrome na mobitelu.

2. Kliknite na ikonicu s tri uspravne crtice u gornjem desnom uglu zaslona. Onda na izborniku odaberite „Postavke“

3. Kliknite na opciju „Zaporke“

Tamo ćete vidjeti sve zaporke i korisnička imena koja ste spremili u preglednik. Provjerite nalazi li se tamo zaporka za Facebook.

Imajte na umu da ako niste spremili zaporku u preglednik, nije sve još izgubljeno. Možete jednostavno iskoristiti opciju za resetiranje zaporke te postaviti novu zaporku, koju ćete zapamtiti.

 

Kako vratiti stari Messenger?

Kad neki kažu „vratiti Messenger“, misle na vraćanje starije verzije aplikacije. Nažalost, promjene uvedene u Messenger nisu se svidjele svima. Naravno, možete pokušati deinstalirati sve Facebookove aplikacije (Facebook, Messenger, Facebook Lite, Messenger Lite, Facebook Business Suite i sl.) pa preuzeti starije verzije tih programa. Ovo se može pak pokazati teško, a na mnogim pametnim telefonima i nemoguće. Unatoč svemu savjetujemo da koristite samo najnovije, ažurirane verzije aplikacija, iako Vam se nekad možda ne sviđaju uvedene promjene. Korištenjem starijih verzija programa možete negativno utjecati na Vaš mobilni uređaj te se izložiti opasnosti od kibernetičkih napada. 

Maskice za mobitele provjeri ih
Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.