Kvadratni oblačići Messengera u mobitelima Xiaomi – kako ih isključiti?

Ovisno o brendu i modelu mobitela te o verziji operativnog sustava, rad aplikacije Messenger može se znatno razlikovati. Zbog toga nekad dolazi do problema kao što su kvadratni oblačići Messengera na mobitelima Xiaomi, koji onemogućavaju normalno korištenje aplikacije. Što je točno razlog ovakvog problema i kako ga možete riješiti? Objašnjavamo to pitanje u ovom članku.

Kvadratni oblačići Messengera u mobitelima Xiaomi – što je razlog?

1. Kvadratni oblačići Messengera u mobitelima Xiaomi – kako ih isključiti?

Točni način rada Messengera neposredno rezultira iz verzije aplikacije koju koristite na Vašem pametnom telefonu Xiaomi. Na njega dodatno utječe i verzija operativnog sustava Android koji je instaliran na pametnom telefonu. Na primjer Android 11 je toliko promijenio rad oblačića u Messengeru da je u velikoj mjeri otežao bilo kakvo korištenje ove aplikacije od strane vlasnika telefona marke Xiaomi. Oblačići su se promijenili iz okruglih u kvadratne i počeli su prouzrokovati smrzavanje Messengera dok pregledavate i odgovarate na poruke.

Kako promijeniti oblačiće Messengera u uređaju Xiaomi?

Neke verzije sustava Android i aplikacije Messenger dozvoljavaju uključivanje i isključivanje oblačića s porukama pa čak i promjenu njihovog izgleda. Ako želite provjeriti je li ovakva opcija moguća u slučaju Vašeg mobitela:

1. Uključite aplikaciju Messenger

2. Kucnite svoj avatar u lijevom, gornjem uglu zaslona.

3. Pomaknite se prema dolje na dno ekrana.

4. Kucnite ikonicu potpisanu „Oblačići chata“

5. Ovisno o verziji Androida i Messengera možete pomoću ove funkcije uključiti/isključiti oblačiće ili ih podesiti.

6. Ako je ovo drugo, onda je moguće izabrati tzv. mjehuriće, odnosno same profilne slike osoba koje Vam pišu ili tzv. pametni prikaz, odnosno djelomičnu vidljivost sadržaja poruka koje ste primili.

Kako isključiti kvadratne oblačiće Messengera u mobitelima Xiaomi?

Ako iz nekih razloga oblačići Messengera ne odgovaraju Vašim preferencijama i ne možete ih promijeniti preko standardnih postavki telefona, morate preći na naprednija rješenja. Ona se tiču brisanja ažurirane verzije aplikacije Messenger i preuzimanja prethodne verzije, koja Vam je odgovarala ranije. Možete to učiniti na sljedeći način:

1. Otvorite postavke mobitela.

2. Uđite u kategoriju „Aplikacije“

3. Pronađite na listi aplikaciju „Messenger“.

4. Kucnite naziv aplikacije. U sljedećem prozorčiću prikazat će Vam se broj koji odgovara verziji aplikacije – ovu verziju ne želite koristiti.

5. Izaberite opciju „Deinstaliraj“

6. Nakon deinstaliranja Messengera otvorite Trgovinu Play na Vašem mobitelu

7. U njoj pronađite Messenger.

8. Kucnite 2 točke u desnom, gornjem uglu zaslona.

9. Skinite oznaku s opcije „Automatsko ažuriranje“.

10. Preuzmite i instalirajte aplikaciju Messenger.

11. Ako je pametni telefon preuzeo stariju verziju Messengera, Vaš problem s kvadratnim oblačićima treba biti riješen.

12. Ako je preuzeta ista verzija aplikacije, morate ponovo deinstalirati Messenger i preuzeti njegovu stariju verziju dostupnu izvan Trgovine Play. Obratite pak pozornost da preuzmete aplikaciju iz pouzdanog izvora!

13. Ne zaboravite da verzija aplikacije koja Vam treba može se razlikovati ovisno o tome koji Android koristite i s kojim problemom se suočavate. Na primjer, da biste isključili kvadratne oblačiće Messengera u mobitelima Xiaomi s Androidom 11, preporučuje se preuzeti Messenger u verziji 266 ili starijoj.

maskice za mobitele proverjeri ih

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Ocjena: 4.60 / 5.0 (12)
Vaša ocjena
Please select one of each of the ratings above.