Što učiniti kada se aplikacije na telefonu same gase?

Korisnici pametnih telefona nerijetko se bore s problemom aplikacija koje se same gase. Koji su uzroci tih grešaka i koja rješenja primijeniti kako bi se riješio problem? Sve to doznajte iz našeg današnjeg članka.

Uzroci automatskog gašenja aplikacije:

1. Problemi s mobilnom mrežom – aplikacije često ovise o dostupnosti interneta pa ako je tvoja Wi-Fi mreža nestabilna, mogu se pojaviti problemi.

2. Greške u aplikaciji – ako dođe do pogreške u aplikaciji, možda će biti potrebno automatsko zatvaranje programa kako bi se riješio problem. Pazi da redovito ažuriraš svoje aplikacije jer programeri aktualizacijama dodaju popravke i zakrpe koje ispravljaju greške.

3. Pretjerano opterećenje procesora i neispravna upotreba memorije – ovaj problem se obično odnosi na naprednije korisnike pametnih telefona koji na svoj uređaj instaliraju puno aplikacija. Na kraju to dovodi do nestabilnosti softvera i rušenja aplikacija.

Rješenje problema automatskog gašenja aplikacija:

1. Što učiniti kada se aplikacije na telefonu same gase?

1. Aktualiziraj aplikaciju koja se gasi – otvori trgovinu aplikacijama Play, idi na ikonicu tri točkice, a zatim klikni na „Postavke“. Odaberi aplikaciju koju želiš aktualizirati ili odaberi automatsku aktualizaciju svih aplikacija.

2. Oslobodi memoriju telefona – velika količina aplikacija zauzima prostor na pametnom telefonu. Ako na uređaju ponestaje mjesta, treba izbrisati aplikacije koje nismo dugo koristili. U programu trgovina Play možemo programe posložiti prema datumu posljednjeg korištenja. Dovoljno je otvoriti aplikaciju Play Store, odabrati „Moje aplikacije“ i kliknuti „Instalirano“. Pri vrhu sučelja vidjet ćemo filter „Najčešće korišteno“ koji će nam pomoći razvrstati aplikacije koje trebamo, od onih nepotrebnih.

3. Izbriši predmemoriju i podatke aplikacije – svako toliko treba izbrisati predmemoriju i podatke aplikacije koji se gomilaju na našem telefonu. Idi na „Postavke“ telefona i otvori karticu „Aplikacije“. Na popisu dostupnih programa nađi i klikni na aplikaciju koja se sama gasi. Zatim otvori funkciju „Memorija“ i pronađi opciju „Obriši podatke“ i „Izbriši predmemoriju“.

Futrole za mobitele provjeri ih

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.