Što učiniti kada telefon ne prikazuje dolazne pozive?

Neki korisnici Android telefona susreću se s problemom da se zaslon telefona ne aktivira prilikom dolaznog poziva. Telefon također ni zvukom ne signalizira poziv. Korisnik za poziv saznaje tek nakon što otključa pametni telefon, a ponekad tek nakon što otvori aplikaciju za biranje brojeva. Kako popraviti takav kvar telefona?

Što može uzrokovati da telefon ne prikazuje pozive?

1. Što učiniti kada telefon ne prikazuje dolazne pozive?

Problem da telefon ne prikazuje dolazne pozive odnosi se na Android telefone, među ostalima marke Xiaomi. Uzroci i rješenja koja se odnose na tu grešku su različita i zavise od generacije uređaja. Obično se tiču loše aktualizacije, preuzimanja aplikacija koje ometaju pravilan rad aplikacije „Telefon“ ili slučajne izmjene postavki od strane korisnika pametnog telefona.

Upute za vraćanje signalizacije dolaznih poziva mogu se neznatno razlikovati za pametne telefone starije i novije generacije. Najveće razlike mogu se primijetiti kod pametnih telefona s operativnim sustavom Android prije verzije Pie i kod pametnih telefona s operativnim sustavom Android 10. Neke postavke mogu se neznatno razlikovati jedna od druge ovisno o sučelju instaliranom na određenom modelu telefona. Međutim, obično je rad sličan i razlikuju se samo nazivi određenih opcija u postavkama.

Postavke dolaznih poziva – kako na telefonu uključiti njihovo prikazivanje?

Da bi se dolazni pozivi prikazivali, potrebno je aplikaciji „Telefon“ dodijeliti neophodna ovlaštenja kako bi obavještavala o dolaznim pozivima. Ako posjeduješ pametni telefon s operativnim sustavom Android i on ne prikazuje dolazne pozive, prati upute u nastavku. Stoga:

• idi na glavne postavke telefona,

• otvori postavke aplikacije,

• na popisu pronađi aplikaciju „Telefon“,

• odaberi aplikaciju „Telefon“ i idi na informacije o aplikaciji (prikazane na primjer s malim slovom „i“ u kutu zaslona),

• odaberi opciju „Obavijesti aplikacije“,

• promijeni prioritet dolaznih poziva u hitno, signaliziranje poziva zvukom, vibracijom i upozorenjem na zaslonu telefona,

• provjeri je su li postavke provedene.

Ne mogu primiti dolazne pozive na telefonima s Androidom Pie, Androidom 10 ili novijim – što učiniti

Popravak problema neprikazivanja dolaznih poziva na telefonu s Androidom 10 isti je kao i kod ranijih verzija tog operativnog sustava. Vlasnici telefona s Androidom 9.0 Pie i Androida 10 mogu primijeniti upute prikazane u nastavku:

• pronađi aplikaciju „Telefon“ u postavkama aplikacije,

• idi na informacije o aplikaciji,

• odaberi opciju „Obavijesti“,

• s popisa odaberi „Dolazni pozivi“,

• u zasebnoj kartici gdje su informacije o aplikaciji promijeni prioritet obavijesti na hitno i odaberi signaliziranje poziva zvukom i upozorenjem na zaslonu.

Nadamo se da si riješio/riješila problem zahvaljujući današnjoj poduci i da sada možeš primati dolazne pozive. Ako tvoj telefon i dalje ne prikazuje dolazne pozive uputi se do prodajnog mjesta svojeg operatera ili u ovlašteni servis. Ne možemo sami riješiti svaki problem s telefonom, jer probleme ponekad uzrokuju kompleksnije nepravilnosti. Ne zaboravi napraviti sigurnosnu kopiju telefona prije nego što ga predaš na popravak. 

Maskice za mobitele provjeri ih

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.