Telefon ne obavještava o SMS porukama – što učiniti?

Primaš nove SMS poruke, a o tome nemaš pojma jer tvoj pametni telefon te ni na koji način ne obavještava o tome? To može ukazivati na to da su postavke na tvojem telefonu pogrešno kalibrirane ili na neke druge uzroke problema. U nastavku pružamo učinkovite načine za rješavanje ovog problema u zavisnosti od njegovog uzroka.

Provjeri je li na tvojem telefonu stišana glasnoća

1. Telefon ne obavještava o SMS porukama – što učiniti?

Najjednostavniji razlog zašto telefon ne obavještava o SMS porukama je stišana glasnoća. Glasnoću možeš pojačati pomoću pritiska tipke za glasnoću koja se nalazi na kućištu ili promjenom postavki zvuka. Da bi pametni telefon obavještavao o primljenim tekstualnim porukama, treba prekidač glasnoće zvona povući udesno. Isto tako, vrijedi provjeriti je li uključen tihi način rada ili način rada „Ne ometajte“.

Provjeri postavke obavijesti

Ponekad je razlog zbog kojeg telefon ne obavještava o novim SMS porukama taj da su one jednostavno isključene u postavkama pametnog telefona. Za promjenu, idi na postavke aplikacije, a zatim s popisa odaberi „Poruke“. U opcijama postavki te aplikacije, treba odabrati opciju „Dopusti obavijesti“.

Postavi zvuk obavijesti

Izostanak signalizacije prilikom primanja nove SMS poruke može uzrokovati omaška prilikom koje obavijestima nije dodijeljena nijedna melodija zvona. Za postavljanje zvuka obavijesti, idi na postavke zvuka i vibracije pametnog telefona. Na izbor imaš široku ponudu melodija zvona proizvođača, ali isto tako možeš odabrati i vlastiti zvuk iz glazbe koja se nalazi na uređaju.

Ostali razlozi ne primanja obavijesti o SMS-ovima

Izostanak obavijesti o SMS-ovima na telefonima s Androidom ponekad može uzrokovati korištenje neispravne teme. Obično se to odnosi na autorske teme s interneta, stoga svakako preporučamo korištenje tema koje je odobrio proizvođač. Za promjenu teme pametnog telefona, idi na postavke glavnog zaslona i pozadine, a zatim odaberi „Teme“.

Pametni telefon ponekad neće prikazati obavijest o novoj tekstualnoj poruci zato što se u tom trenutku koristi jedna od igrica i aplikacija. Vrijedi provjeriti prikazuju li se obavijesti o SMS-ovima nakon zatvaranja istih. U postavkama aplikacije „Poruke“ možeš aktivirati obavijesti na zaključanom zaslonu i ploči obavijesti. U tom ćeš slučaju, čak i ako telefon o primljenom SMS-u ne obavijesti zvukom jer se koristi neka druga aplikacija, poruku primijetiti nakon zatvaranja aplikacije.

maskice za mobitele

Ivan Novković
Ivan Novković

Ljubitelj novih tehnologija, - mobilni uređaji ga fasciniraju već godinama. Vatreni obožavatelj gadgeta, bavi se i testiranjem dodataka za mobitele. Od skoro je recenzent elektroničke opreme i uređivač. U slobodno vrijeme bavi se uradi sam aktivnostima i igra na konzoli. Na blogu etuo odgovoran je za rješavanje problema s kojima se svaki dan susreću korisnici pametnih telefona.

Please select one of each of the ratings above.