Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

  LISTA ŽELJA ()

Telefon ne reagira na dodir – što učiniti?

Na nekim pametnim telefonima pojavljuje se greška prilikom koje zaslon uređaja ne reagira na dodir ili se unos podataka odvija jako sporo. U današnjem članku opisujemo najčešće uzorke zbog kojih dolazi do ovog problema i savjetujemo vam kako ga riješiti.

Situacija br. 1 Nečistoća na zaslonu uzrokuje probleme prilikom raspoznavanja dodira

1. Provjeri je li zaslon telefona onečišćen prašinom, nečistoćom, masnoćom, vlagom ili bilo kojim drugim česticama.

2. Prebriši zaslon telefona vlažnom krpicom za naočale ili suhom krpicom od mikrovlakana.

3. Prije nego što započneš koristiti telefon, provjeri je li tvoj dlan čist i suh.

Ako gore navedene smjernice nisu riješile problem, postupaj sukladno koracima u nastavku.

Situacija br. 2 Telefon ne reagira jer uključen u struju

1. Telefon ne reagira na dodir – što učiniti?

1. Ako je tvoj telefon priključen na izvor napajanja, isključi punjač i provjeri reagira li zaslon na dodir. Ako se ova točka ne odnosi na tebe ili nije donijela očekivani rezultat, prijeđi na sljedeće korake.

Situacija br. 3 Problem s telefonom nastao je zbog kvara softvera

1. Pokušaj resetirati uređaj. Za ponovo pokretanje pritisni i drži stisnutom tipku za napajanje sve dok se telefon ne isključi. Zatim, ponovi postupak i pričekaj da se telefon ponovo pokrene. Provjeri jesu li proradile funkcije zaslona osjetljivog na dodir.

2. Ako restart uređaja nije bio učinkovit, ponovno vraćanje telefona na tvorničke postavke moglo bi riješiti problem. Stoga, pokreni telefon u načinu oporavka: dugo drži pritisnutom tipku za napajanje dok se telefon ne isključi. Zatim istovremeno pritisni i drži stisnutom tipku za napajanje i tipku pojačavanja glasnoće (na nekim modelima tipku za smanjivanje glasnoće). Nakon što se na zaslonu prikaže ikona Andorida, otpusti obje tipke. Pomoću tipki za glasnoću, odaberi „obriši podatke / vraćanje na tvorničke postavke“, a zatim pritisni tipku za napajanje za potvrdu izbora. Odaberi „Da – obriši sve korisničke podatke“ i potvrdi, a zatim tipkom za glasnoću odaberi opciju „Ponovo pokreni sustav sada“ i potvrdi izbor pritiskom tipke za napajanje. Imaj na umu da će vraćanje uređaja na tvorničke postavke izbrisati sve podatke s tvojeg telefona, dakle sve fotografije, poruke i instalirane aplikacije.

Ako nakon primjenjivanja gore spomenutih koraka tvoj zaslon i dalje ne reagira na dodir ili se pojavljuju opet isti problemi, to znači da je najvjerojatnije došlo do mehaničkog oštećenja zaslona. U toj situaciji je najbolje problem riješiti posjetom servisu ili kontaktom prodajne službe s ciljem daljnje pomoći.

Maskice za mobitele provjeri ih

Ocjena: 4.60 / 5.0 (12)
Vaša ocjena
Please select one of each of the ratings above.